2012. július 12., csütörtök

DIY Levendulás fürdőgolyó házilag

Sziasztok!
Most, hogy felfedeztem a szódabikarbónát, látom, hogy fürdőgolyót is készítek belőle!Úgy gondoltam én is nekilátok!Ugyanolyan lett, mintha boltba vettem volna!Íme:




A hozzávalókból 2 fél szív és 3 kicsi golyó jött ki. A kicsiket lábáztatásra szánom, azért lettek ilyen pindurkák kb. 2 cm átmérőjűek.

A szódabikarbóna bőrre való hatásáról az előző posztban olvashattatok!


Bőrpuhító, tisztító, fertőtlenítő, radírozó. Pedikűrnél is kiváló, szagtalanít, megakadályozza a lábgombásodást!
A levendulaolaj pedig nyugtató hatású, elalvás előtt kellemes álmokat ígér!Sebgyógyító, ekcémára kiváló, pattanásgyógyító, lábgombaölő szintén!
Elalvás előtt, egy nehéz nap után a fürdővízbe ajánlom, a kicsi golyókat pedig a lábáztatásnál!
Én imádom!

Kellékek:
  • 1 csomag szódabikarbóna 50 g
  • 2 csomag citromsav kb. 20-25 g
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál tengeri só
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmagolaj
  • 10-15 csepp levendulaolaj
  • szárított levendula
  • kb. 1 evőkanálnyi víz, de ilyen spriccelőbe töltve!
Elkészítés

Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá az olajakat, majd a szárított levendulát! Keverjünk megint. Ezután spricceljünk 3-mat majd keverjünk. Ezt ismételgessük, közben a kezünkkel dolgozzuk a masszát! Amikor már gyúrható, összeállt, akkor hagyjuk a víz hozzáadást. Végül nedves kézzel formázzunk golyókat vagy nyomjuk formába!
Fél napig hagyjuk száradni, majd csomagoljuk be!
Fontos! A vizet nem szabad hozzáadni, mert felpezseghet, csak óvatosan spriccelni! A kezünk is csak nedve, ne vizes legyen!
Mivel nincs benne tartósító, még nem tudom megmondani, hogy meddig áll el! Szerintem 1 hónapon belül érdemes felhasználni!
Száraz helyen tartsátok!

Remélem örültök ennek a bejegyzésnek!

Igyekszem még több variációt hozni fürdőgolyóra! Ha úgy érzitek, hogy sokszor fogtok ilyet csinálni akkor tanácsolom, hogy gyűjtsetek kamilla, körömvirág, levendula, rózsaszirmokat, virágokat, mert szárítva bele tudjátok tenni a golyókba! Menta levelet és citromfűlevelet is érdemes szárítani!

Üdv: Viki


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése